Farvel til kalken 2018-11-22T12:57:33+00:00

Vi sagde farvel til kalken

Hos familien Baes er rengøringen blevet en leg efter familien fik et blødgøringsanlæg. Det kalkfrie vand bevarer farverne i tøjet og holder håndklæderne bløde.

”I vores familie med to voksne og to teenagedøtre, er der travlt i badeværelset, og vaskemaskinen kører for fulde omdrejninger. Tidligere var det nærmest umuligt at komme til bunds i de kalkaflejringer, der opstod i brusekabinen og på armaturerne, og vores tøj blev stift og fik hurtigt et kedeligt, forvasket og gråligt udseende.

Efter vi fik installeret et blødgøringsanlæg fra BWT, har vi kunnet lægge kalkfjerner og skuresvampe fra os, for nu kan vi jo bare rengøre badeværelset med en blød klud, og bagefter er der intet at se. Ingen gråhvide skjolder eller aflejringer. Og tøjet har fået sine skarpe farver og blødhed igen. Jeg kan slet ikke forstå, at vi har kunnet leve uden. Det er vildt lækkert. ”

Marie-Louise Baes, indehaver af et AQA basic anlæg

Ofte stillede spørgsmål.

Et blødgøringsanlæg skal i Danmark have enten dansk GDV, svensk SWWA, hollandsk KIWA eller et tysk DVGW-certifikat for at være godkendt til drikkevand.

BWT’s anlæg til drikkevand har tysk DVGW-certifikat.

DVGW-ordningen er en høj standard med løbende kontrol for at sikre, at produkterne konstant lever op til kravene. Se mere information om DVGW.

Blødgøringsanlægget installeres bedst lige efter hovedvandmåleren, hvor vandet kommer ind i ejendommen. Der skal være et gulvafløb og en stikkontakt i nærheden af hvor blødgøringsanlægget installeres. Et blødgøringsanlæg skal installeres af en autoriseret VVS’er.
Når blødgøringsanlægget regenererer, aktiveres en lille motor og nogle ventiler skifter stilling. Det støjer dog ikke, så man kan sagtens have anlægget stående i bryggers eller køkken.

Til Rondomat brugere:

Hvor ofte, man skal fylde salt på anlægget, afhænger af ejendommens vandforbrug. Blødgøringsanlægget registrerer automatisk vandforbruget og regenerer kun, når der er behov. Vi anbefaler, at man løbende holder øje med saltbeholdningen, da det er vigtigt, at denne ikke kommer under minimumsgrænsen, som er angivet på ydersiden af salttanken.
Hvis det sker, at saltbeholdningen kommer under minimumsgrænsen, skriver anlægget ’salt’ i displayet og lyser rødt. Anlægget afgiver desuden et lydsignal.
I tilfælde af for lav saltbeholdning – saltet er under minimumsmærke og vandstanden – skal følgende procedure udføres, for at genoprette den korrekte brinemængde:

– Fyld saltkaret op med saltpoletter.
– Vandstanden vil afvige fra minimumsmærket.
– Nederst på tanken sidder en blå prop. Skru på denne, så vandet løber ud.
– Lad vandet løbe ud, til vandet er nået minimumsmærket og luk for hullet med den blå prop.
– Saltbeholdningen og vandstanden nu korrekt.

Til AQA basic og AQA life brugere:

Hvor ofte, du skal fylde salt på anlægget, afhænger af dit vandforbrug. Blødgøringsanlægget registrerer automatisk dit vandforbrug og regenerer kun, når der er behov. Hvis anlægget løber helt tør for salt, skriver anlægget ’salt’ i displayet og lyser. AQA life afgiver desuden et lydsignal. Vi anbefaler, at du selv tilser og påfylder salt jævnligt i overensstemmelse med manualen.

Du kan beregne dit saltforbrug ud fra dit vandforbrug på: www.sanitabs.bwt.dk

Nej, du behøver ikke længere bruge skyllemiddel. Skyllemiddel anvendes til at neutralisere kalken ved tøjvask. Det bløde kalkfrie vand sørger for, at dit tøj og håndklæder forbliver bløde og lækre.
Tøjet bliver meget blødere uden kalkholdigt vand. Det er kalk i vandet, der gør tøjet stift efter vask. Du kan også mærke det på huden, da kalk lægger sig som en hinde på huden og gør det vanskeligere for fugtighedscreme at trænge ind. Efter et bad i blødt vand, optager din hud bedre din yndlingscreme, og hudens naturlige olier bibeholdes.
Vandet vil blive blødere i smagen. Vi anbefaler, at hårdheden i vandet efter blødgøringsanlægget justeres til omkring 6 hårdheder. Derved bibeholdes sunde mineraler i vandet og vandet smager dejligt – og samtidigt undgår du problemer med kalk.
Så længe man primært fjerner kalk, er der ingen sundhedsrisici ved at fjerne det.  I f.eks. Vestjylland er vandet næsten uden kalk helt naturligt og i lande som Tyskland har man fjernet kalken fra vandet ved hjælp af blødgøring i mange år.

Vi anbefaler, at hårdheden i vandet efter blødgøringsanlægget justeres til omkring 6 hårdheder. Derved bibeholdes sunde mineraler i vandet og vandet smager dejligt – og samtidigt undgår du problemer med kalk.

 

BWT Rondomat Duo 3

Anlægget kan forsyne op til 50 lejligheder.

BWT Rondomat Duo 6

Anlægget kan forsyne mellem 50 og 100 lejligheder

BWT Rondomat Duo 10

Anlægget kan forsyne mellem 100 og 200 lejligheder.

Bliv kontaktet af en konsulent fra BWT

Er du bygherre, rådgivende ingeniør, varmetekniker, ejendomsinspektør, boligadministrator eller sidder du i din boligforenings bestyrelse og ønsker du mere viden eller et uforpligtende tilbud på en løsning.

Bor du i villa eller beboer i lejlighed henviser vi venligst til www.kalkfrithjem.dk

  • Ved bestilling bliver du kontaktet af en BWT konsulent vedrørende priser og information. Samtidig får du mulighed for at tilmelde dig vores nyhedsbrev.